Posted on

Szenior Úszó Európa bajnokság – 2013

Szenior Úszó Európa bajnokság

Eindhoven, 2013 szeptember 1-7.

Eger Városi Úszóklub beszámolója

A szenior úszóbajnokságok eddigi történetében a hollandiai Eindhovenben rendezett Európa bajnokságon gyűlt össze a legnépesebb mezőny. Három sportágban – úszás, szinkronúszás, műugrás – mérték össze tudásukat a 37 országból érkezett versenyzők, közel ötezren.

A legnépesebb tábora az úszóknak volt: 4 358 versenyző nevezett erre a jeles eseményre.

A rendezvény helyszínéül a csodálatos, minden igényt kielégítő uszodakomplexumot választották, mely a híres olimpia bajnok úszó, Pieter van den Hoogenband nevét viseli. A szervezők profi csapata mindenre odafigyelt. Elmondható, hogy ez az eddigi legjobban szervezett Európa bajnokság volt.

A 4 358 úszó között volt az Eger Városi Úszóklub 4 tagja – Erdélyi Krisztina, Pálfy Andrea, Jelencsik András és Lázár Rita – is.

A 4 úszó saját idejét megjavítva ill. egyes számokban legjobb idejüket megközelítve sokszor ugyan csak a sokadik helyen végzett, de javukra írható, hogy igen erős és a korcsoportjaikban igen népes mezőnyben (40-50 úszó a korcsoportjaikban) igyekeztek helyt állni.

A legjobb eredményt Lázár Rita érte el. Az 50-54 évesek korcsoportjában 200m vegyesen és 200m háton is a 4. helyet tudta megszerezni.

Az Eger Városi Úszóklub tagjainak kedvét nem vette el, hogy nem sikerült érmet szerezniük, mivel magukhoz és a verseny előtti edzéslehetőségekhez képest a legjobbat nyújtották.

Céljuk, hogy még jobbak, még eredményesebbek legyenek, mert újabb kihívások várnak rájuk. A következő megmérettetéseken – 2014. Montreal Szenior Úszó Világbajnokság, 2015. októberében a 26 sportágat felvonultató Európai Szenior Játékok ill. a 2016-os londoni Európa bajnokság – szeretnének még előkelőbb helyen végezni. Ezek a célok adnak nekik erőt a mindennapi korai kelésekhez, a mindennapi kemény edzésekhez.

A beszámoló készítője: Lázár Rita

Eger, 2013. szeptember 8.