Kis Béka Mozgásfejlesztő Tanoda

Az Eger Városi Úszóklub és Gyógyúszótanoda 2017 májusától TSMT-I foglalkozásokkal bővült.

Heves megyében és vonzáskörében, speciális szakemberek és lehetőség hiányában sajnos a szenzomotoros – és kognitív fejlesztés a háttérbe szorult, pedig nagyobb szükség van rá, mint képzelnénk.
Egy óvodapszichológus szerint, minden 25. gyermek autista, és minden 5. mutat autisztikus- és más tüneteket, ilyen például a megkésett mozgás-és beszédfejlődés, hiperaktivitás, magatartás zavar, vagy a születés folyamán bekövetkezett oxigén hiány és agyvérzés.
Ezek a problémák speciális mozgásokkal és foglalkozásokra enyhíthetőek, kezelhetőbbé teheti a gyermek viselkedését, vagy felzárkóztatja a megkésett mintákat. Nem utolsó sorban ápolja a gyermek-szülő kapcsolatot, mivel a terápia állandó fizikai kontaktust igényel a szülőtől.

A TSMT (Tervezett Szenzomotoros Torna) nem csak kezelésre, hanem megelőzésre is szolgál!
Egyéni- és kis csoportos foglalkozások  alkalmával lehetőség nyílik az idegrendszer „melegítésére”, aminek jótékony hatása hosszú távra szól. Ezen foglalkozások alatt könnyen kiszűrhetőek az organikus éretlenség , iskolaéretlenség, részképesség gyengeség , vagy autisztikus tünetek is.
A terápia „home-training” formában történik, a terapeuta kontrollvizsgálatai mellett. A gyakorlatok személyre szabottak, az életkornak és fejlettségi szintnek megfelelőek, és játékos jellege, sok mondóka és eszköz teszi élvezetesebbé a tornákat, oldva a gyermekek szorongását és bizalmatlanságát.
Fontos a szülők és a család nyitottsága, elfogadása és együttműködése a hatékony terápia érdekében.

Autizmussal élő-, magatartás – és viselkedés zavaros, hiperaktív gyerekeket, valamint részképesség gyengeséggel küzdő gyerekeket, és családjaikat is fogadjuk Tanodánkban.
Iskola előkészítés, és felzárkóztatás, akaratlagos figyelem fejlesztése, érzékelés-észlelés mozgásos feltételeinek javítására is lehetőség nyílik.  Ezen foglakozások céljai között szerepel, az óvodából az iskolába való átlépés segítése, problémák leküzdése. Folyamatos, tervszerű fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Módszereink között megtalálhatóak a játékos logikai feladatok elvégzése, figyelem, emlékezet fejlesztése, nagy – és finommotoros mozgások fejlesztése, téri tájékozódás, és testséma fejlesztése is.

A foglalkozások életkorra-és személyre szabottak, meghatározott időpontokban fogadjuk a gyerekeket és családjukat felmérésre, vagy kontroll vizsgálatra.

A terápiáinkba való bekapcsolódás, minden esetben LongiKid© állapotfelmérés előzi meg!

Érdeklődni és bejelentkezni az alábbi elérhetőségeinken tudnak hétköznapokon munkaidőben:
Erdélyi Krisztina
+36-30-619-1779
Szabó-Erdélyi Sára
+36-70-636-1147

kisbekatanoda@gmail.com

3300 Eger, Almagyar utca 20. régi Lollok-ház